Nieuwe namen voor brandstof: Wat is het verschil?

Onlangs zijn de namen voor de brandstoffen bij tankstations gewijzigd. Misschien heb je de stickers op de pomp al gezien. Maar waarom is dit veranderd? Tank ik straks niet de verkeerde? En hoe kan ik onthouden wat voor brandstof erin moet? Ikwileensticker.nl helpt jou daarbij!

Waarom zijn de brandstofnamen veranderd?

De namen van de brandstoffen veranderen niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. Het gaat om auto’s, bestelbussen, bussen, trucks, brom- en snorfietsen en motorfietsen. De verandering is een besluit geweest van de EU, waardoor mensen niet de verkeerde brandstof tanken in het buitenland. Zo is benzine in het Frans; pétrole, essence of gaz (wat weer verward kan worden met lpg).

De etiketten van de nieuwe namen zullen bij nieuw gekochte auto’s en andere voertuigen direct in de tankdop gezet worden en in de boekjes van de auto.

Waar veranderen de brandstofnamen in?

De benamingen worden dus anders, maar waar veranderen ze in? Hieronder vind je een overzicht van de veranderingen:

Euro 95 zal E5 en/of E10 genoemd worden, maar in de toekomst zal de brandstofsticker E10 de gebruikelijke benzine worden. De EU wil dat in 2020 in alle benzine 10% biobrandstof zit. Zit er minder dan 5% biobrandstof in, zoals Euro 98, dan wordt dit E5.

Daarnaast wordt Diesel B7 en zullen er in de toekomst B10, B100 en XTL toegevoegd worden. Bij de autogassen blijft LPG hetzelfde en zal H2, ook wel bekend als waterstof, toegevoegd worden aan dit rijtje.

Om het niet moeilijker te maken dan dat het al is, krijgt elk soort brandstof zijn eigen vorm. Hierdoor krijgt benzine een ronde sticker, diesel een vierkante sticker en LPG (en andere gassen) een ruitvormige sticker.

Meer informatie over de veranderingen en de brandstofstickers vind je op de website van de Rijksoverheid.

Hoe kan ik onthouden welke brandstof erin moet?

Zoals hierboven al verteld zullen de autofabrikanten op voertuigen vanaf 12 oktober 2018 voorzien van een nieuwe brandstofsticker. Heb jij een auto of bestelbus van vóór deze datum? Dan zal deze niet voorzien zijn van een nieuwe sticker. De brandstof die in jouw auto gaat is echter nog steeds hetzelfde.

Echter kan Ikwileensticker.nl jou helpen met het onthouden van welk brandstof wat is! Door onze brandstofsticker aan de binnenkant van jouw tankdop te plakken zal je niet meer vergeten wat erin moet. Uiteraard zijn wij Ikwileensticker.nl niet als wij hier geen leuke varianten op maken. Houdt onze webshop daarom in de gaten!

Aanbod brandstofstickers

Laatst toegevoegd

E5 benzine brandstof sticker

 4,17 11,11
 4,17 11,11

Laatst toegevoegd

B7 diesel brandstof sticker

 4,17 11,11

Laatst toegevoegd

LPG brandstof sticker

 4,17 11,11
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *