stickers verwijderen auto

Wil je een nieuwe sticker plakken en moet hiervoor eerst een oude sticker eraf gehaald worden? Een sticker verwijderen kan lastig zijn en vaak worden chemische middelen gebruikt, maar is vaak niet nodig. Ikwileensticker.nl geeft je tips hoe je het beste een sticker kunt verwijderen.

stickers verwijderen auto

Hoe kan je stickers verwijderen van auto?

Wil je een sticker van een auto verwijderen? De beste manier om een auto sticker te verwijderen is met een föhn. Door de sticker en de ondergrond te verwarmen wordt het lijm onder de sticker weer vloeibaar, waardoor je makkelijk de sticker eraf kan trekken.

Een andere manier die we zelf vaak gebruiken is een hogedrukspuit met hot wax of warm water bij een wasstraat. Houdt hierbij de straal ongeveer 10 tot 20 centimeter van het lak of ruit, waardoor je de sticker er makkelijk van af spuit.

Blijf niet te lang op 1 plek föhnen of spuiten. Anders krijg je kromtrekking, lakschade, ruitbreuk of andere beschadigingen.

Hoe kan je een sticker verwijderen van glas?

Wil je een sticker verwijderen van glas? Een sticker op een raam verwijder je het beste met onverdunde azijn. Doe voldoende azijn op de sticker, waarna je deze kunt verwijderen. Blijven er stickerresten op het raam achter? Dan kun je deze verwijderen met een krabber.

Je kunt stickers geheel verwijderen door wat pindakaas erop te smeren. Ja echt! Smeer de hele sticker in met een duim pindakaas en laat dit even intrekken. Hierna trek je de sticker in zijn geheel er weer van af.

Wees voorzichtig met het verwijderen van een sticker van glas met een krabber. Je kunt makkelijk krassen krijgen op glas.

Hoe kan je een sticker verwijderen van muur?

Een sticker van een muur verwijder je door deze heel voorzichtig los te trekken. Doe dit echt heel voorzichtig, want de kans op een beschadiging is erg groot. Je kunt namelijk stukjes steen of voeg lostrekken. Bij een sticker op behang kan je het behang losscheuren.

Je kunt ook nagellak remover gebruiken om een sticker te verwijderen van een muur. Hierdoor wordt wel de verf op een muur aangetast. Heb je dus een geverfde muur, dan kun je het beste wat blanke lampenolie op een oud doekje doen en over de sticker te wrijven. Dit tast de muur minder aan.

Verwijder voorzichtig met het verwijderen van een sticker op een muur. Je kan snel beschadigingen maken.

Andere manieren om stickers te verwijderen

Op allerlei websites staan andere manieren om een sticker met verschillende soorten vloeistoffen te verwijderen. Hieronder hebben we ze opgenoemd:

  • Verfverdunner (ammonia of wasbenzine)
  • (Schoonmaak)alcohol
  • Ontvetter (bijv. Dasty of WD-40)
  • Olie (bijv. olijfolie, koolzaadolie, slaolie of andere plantaardige olie)

Op zoek naar een nieuwe sticker?

Heb je je oude sticker verwijdert met 1 van bovenstaande tips? En zoek je nu een nieuwe sticker? Ikwileensticker.nl kan je hierbij helpen met een groot aanbod aan stickers. Ook maken we stickers op maat, waardoor we je altijd verder kunnen helpen. Bekijk onze stickers in de webshop of neem contact met ons op.

Geef een reactie

Voeg een reactie toe